3.63.63.63.63.6

Recept på vaniljbullar i långpanna. Underbart goda bullar bakade i långpanna, gott och enkelt.

För 20 bullar:

Ingredienser

4 dl mjölk
25 g jäst
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
0,5 tsk kardemumma, mald
0,5 tsk salt
11-13 dl vetemjöl, (660-780 g)

Fyllning:

100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Pensling:

ägg

Garnering:

pärlsocker
sötmandel, hackad

20 minuter + 1,5 timme jäsning + 13 minuter i ugn

Vaniljbullar i långpanna – gör så här:

  1.   Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt 2-3 min. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.
  2. Fyllning: Blanda ihop ingredienserna i en skål.
  3. Kavla ut degen till en rekt­angel, ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär den i 20 skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en långpanna, ca 32 x 38 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
  4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och sötmandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 13–15 min. Låt dem svalna i långpannan under en bakduk.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar