Vaniljbullar i långpanna

Recept på vaniljbullar i långpanna. Underbart goda bullar bakade i långpanna, gott och enkelt.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk kardemumma - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 11 - 13 dl vetemjöl - (660-780 g)

Fyllning

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Pensling

  • ägg

Garnering

  • pärlsocker
  • sötmandel - hackad

Gör så här

  1.   Värm mjölken till 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, socker, kardemumma, salt och mjöl, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt 2-3 min. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.

  2. Fyllning: Blanda ihop ingredienserna i en skål.

  3. Kavla ut degen till en rekt­angel, ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop den till en rulle. Skär den i 20 skivor. Lägg bullarna med snittytan upp i en långpanna, ca 32 x 38 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och sötmandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 13–15 min. Låt dem svalna i långpannan under en bakduk.

  5. Recept Linda Andersson, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!