Vaniljbakelse med hallon

Skär längden då den fortfarande är fryst, då blir bitarna finast. Moussen är god även när den är lite halvtinad, nästan som glass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 2 overheadfilm - ark

Vaniljmousse

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 3 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 3 msk hallonsylt - + 2 msk
  • 1 msk florsocker - + vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kavla varje smördegsplatta till 10x30 cm. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Snitta vaniljstången på längden och koka upp den med mjölken i en kastrull. Tillsätt äggula och socker under vispning.

  3. Sjud krämen tjock på svag värme under vispning. Ta upp vaniljstången. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i krämen. Vispa krämen sval. Vispa grädde och äggvita var för sig. Rör ner det i äggulesmeten.

  4. Bred hallonsylt på en av bottnarna och lägg ner den i en avlång 1-litersform. Fodra längs kanterna med 7 cm breda remsor overheadfilm. Häll i vaniljmousse och lägg på den andra bottnen. Täck över med plastfolie och ställ in i frysen minst 4 timmar.

  5. Bred hallonsylt på smördegen. Blanda florsocker med lite vatten till glasyr. Ringla över kakan. Skär i 3-4 cm breda bitar. Låt dem stå framme ca 20 minuter före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!