55555

Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp är en festlig dessert. Rosenvatten kan köpas i många större livsmedelsbutiker. Det har en speciell smak och är en fantastisk smaksättare. ­Servera gärna med bär.

För 6-8 personer:

Ingredienser

2,5 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl strösocker
6 msk rosenvatten
2,5 dl vispgrädde, + 2,5 dl

Krisp:

0,5 dl pistaschnötter, skalade
1 dl strösocker

15 minuter + 2 timmar i kyl

Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda socker, rosenvatten och 2 1/2 dl grädde i en ­kastrull och värm försiktigt tills sockret smält. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen.
  2. Låt krämen svalna något och tillsätt sedan2 1/2 dl grädde. Ställ krämen i kylen ca 2 timmar.
  3. Pistaschkrisp: Finhacka nötterna. Lägg ­nöthacket på en plåt med bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det fått ­gyllenbrun färg. Ringla sockret över nötterna och låt stelna.
  4. Vispa moussen fluffig med elvisp. Spritsa moussen i glas. Garnera med ­pistaschkrisp.

Fler lyxiga desserter:

Fler recept med: Efterrätt och dessert