Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp

Vanilj- och rosenmousse med pistaschkrisp är en festlig dessert. Rosenvatten kan köpas i många större livsmedelsbutiker. Det har en speciell smak och är en fantastisk smaksättare. ­Servera gärna med bär.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 6 msk rosenvatten
  • 2,5 dl vispgrädde - + 2,5 dl

Krisp

  • 0,5 dl pistaschnötter - skalade
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda socker, rosenvatten och 2 1/2 dl grädde i en ­kastrull och värm försiktigt tills sockret smält. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen.

  2. Låt krämen svalna något och tillsätt sedan2 1/2 dl grädde. Ställ krämen i kylen ca 2 timmar.

  3. Pistaschkrisp: Finhacka nötterna. Lägg ­nöthacket på en plåt med bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det fått ­gyllenbrun färg. Ringla sockret över nötterna och låt stelna.

  4. Vispa moussen fluffig med elvisp. Spritsa moussen i glas. Garnera med ­pistaschkrisp.

Fler lyxiga desserter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!