I annonssamarbete med EXPRESSEN

00000

För 4 portioner

Ingredienser

2 msk sesamolja
1 msk osaltat smör
1 blomkålshuvud, litet
1 broccoli
1 vitlöksklyfta, krossad
färsk ingefära, 2 cm riven
75 g kokt basmatiris
4 msk valnötskärnor, hackade
4 msk ostronsås, färdig på flaska
1 dl grönsaksbuljong
salt och nymald svartpeppar

1Dela blomkålen och broccolin i små buketter.

2 Blanda ostronsåsen och buljongen i en liten kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt såsen sjuda i 2-3 minuter medan du lagar klart woken.

3 Hetta upp sesamoljan med smöret i en stor stekpanna eller wok tills det börjar ryka. Lägg i blomkål, broccoli, vitlök och ingefära. Stek under omrörning i 1 minut.

4 Rör ner riset och valnötterna och stek i 2-3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

5 Slå såsen över woken och servera genast.