Valnötspastej

Recept på krämig valnötspastej. Jättegod till rågbröd med saltgurka.
Petra Lindstrand
Skärbräda, Dutch Deluxes.
Små gjutjärnskålar,
Satake/Vikingsun.
Skärbräda, Dutch Deluxes. Små gjutjärnskålar, Satake/Vikingsun. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 g skogschampinjoner
  • 150 g valnötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 förp linser - gröna, ekologiska (380 g)
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 0,5 kruka timjan
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk soja - ljus
  • 2 tsk sambal oelek - eller 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk rårössocker
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • rågbröd - mjukt, eller knäckebröd

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna så att de får färg. Låt svalna.

  2. Grovhacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna på hög värme tills svampen fått ordentligt med färg, 5–7 min. Låt svalna.

  3. Skölj linserna i kallt vatten och låt rinna av. Repa och hacka örterna.

  4. Mixa samtliga ingredienser i en mixerskål eller matberedare. Häll upp i en form och ställ i kylen ca 3 timmar.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler vegetariska recept till jul hittar du här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!