Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta

Recept på valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta. Himmelskt goda amerikanska pannkakor till brunch eller efterrätt.

30 minuter + 15 minuter för ­smeten att svälla

Valnötspannkakor – gör så här:

  1. Hacka valnötterna. Smält 2 msk smör och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa i mjölk, gräddfil och det smälta smöret. Vispa sist i ägg och valnötter. Låt smeten svälla i kylen 10–15 min.
  3. Kärna ur och skär äpplena i ca 1/2 cm tjocka ringar. Stek äppelringarna i smör ca 2 min på varje sida. Strö över socker och kanel.
  4. Vispa ricottan så att den blir fluffig.
  5. Stek små pannkakor i 3 msk smör på medelvärme ca 2 min på varje sida.
  6. Ringla sirap över pannkakorna och strö över valnötter och kanel. Servera med äppelskivor och ricotta.

Recept från