Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta

Recept på valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta. Himmelskt goda amerikanska pannkakor till brunch eller efterrätt.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 75 g valnötter
  • 2 msk smör - + 3 msk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ägg

Äppelringar

  • 2 äpplen - röda
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk kanel - mald

Tillbehör

  • 250 g ricottaost

Garnering

  • lönnsirap
  • valnötter
  • kanel - mald

Gör så här

  1. Hacka valnötterna. Smält 2 msk smör och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.

  2. Vispa i mjölk, gräddfil och det smälta smöret. Vispa sist i ägg och valnötter. Låt smeten svälla i kylen 10–15 min.

  3. Kärna ur och skär äpplena i ca 1/2 cm tjocka ringar. Stek äppelringarna i smör ca 2 min på varje sida. Strö över socker och kanel.

  4. Vispa ricottan så att den blir fluffig.

  5. Stek små pannkakor i 3 msk smör på medelvärme ca 2 min på varje sida.

  6. Ringla sirap över pannkakorna och strö över valnötter och kanel. Servera med äppelskivor och ricotta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!