Valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta

11111

Recept på valnötspannkakor med stekta äppelringar och vispad ricotta. Himmelskt goda amerikanska pannkakor till brunch eller efterrätt.

För 6 personer:

Ingredienser

75 g valnötter
2 msk smör + 3 msk
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1 krm salt
1 dl mjölk
2 dl gräddfil
1 ägg

Äppelringar:

2 äpplen röda
2 msk smör
2 msk strösocker
0,5 tsk kanel mald

Tillbehör:

250 g ricottaost

Garnering:

lönnsirap
valnötter
mald kanel

30 minuter + 15 minuter för ­smeten att svälla

Valnötspannkakor – gör så här:

  1. Hacka valnötterna. Smält 2 msk smör och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser.
  2. Vispa i mjölk, gräddfil och det smälta smöret. Vispa sist i ägg och valnötter. Låt smeten svälla i kylen 10–15 min.
  3. Kärna ur och skär äpplena i ca 1/2 cm tjocka ringar. Stek äppelringarna i smör ca 2 min på varje sida. Strö över socker och kanel.
  4. Vispa ricottan så att den blir fluffig.
  5. Stek små pannkakor i 3 msk smör på medelvärme ca 2 min på varje sida.
  6. Ringla sirap över pannkakorna och strö över valnötter och kanel. Servera med äppelskivor och ricotta.
Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt