30 minuter + 30 minuter jäsning + 15 minuter i ugn
Valnötsflatbread – gör så här:
- Grovkrossa valnötterna.
- Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet och tillsätt olja, salt, socker och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig 5–10 min. Tillsätt valnötterna.
- Låt jäsa under bakduk 25–30 min. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut till avlånga kakor, ca 15 x 25 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Topping: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i tunna ringar. Skär fikonen i klyftor.
- Bred över färskost. Fördela lök och fikon på pizzorna. Strö över ost.
- Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 min.
- Valnötter: Rosta valnötterna med honung i en torr stekpanna.
- Ta pizzorna ur ugnen. Strö över flingsalt, peppar, rucola och honungsrostade valnötter.