Valnöts- och grönkålspesto

Recept på valnöts- och grönkålspesto. Rör ner peston i pastan, gärna med lite nystekt skogssvamp.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 100 g grönkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g valnötter
  • 2 dl olivolja
  • 75 g parmesan
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Ansa och repa bladen från grönkålen. Skala vitlöken. Mixa grönkål, vitlök och valnötter grovt i matberedare.

  2. Häll i oljan och blanda runt. Finriv parmesanen och blanda ner i peston. Krydda med salt.

  3. Lägg peston i en burk med tätt lock och förvara i kylen. Häll eventuellt lite extra olja på toppen så håller den längre.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!