44444

Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad är veganska tryfflar med kraftig kakaosmak. Håller upp till två veckor i kylen om de förvaras i tättslutande burk.

För 20 tryfflar:

Ingredienser

2 dl valnötter
2 dl havregryn
0,75 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm flingsalt
150 g aprikoser, torkade, ekologiska
2 msk kokosolja, kallpressad
1 msk vatten, ev

Garnering:

100 g choklad, mörk, 70 %
20 valnötter

20 minuter + 15 minuter i frys

Valnöts- och aprikostryfflar med mörk choklad – gör så här:

  1. Mixa alla torra ingredienser till ett smul i en matberedare. Tillsätt aprikoser och olja och mixa till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra vatten för att få degen att gå ihop.
  2. Forma degen till små bollar. Lägg dem i frysen ca 15 min.
  3. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ringla lite choklad över varje boll och toppa med en valnötskärna. Låt stelna.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Choklad, Godis, Julgodis, Veganskt