1. Kryddmandlar: Lägg mandeln i kallt vatten ca 10 min. Låt rinna av och torka av med dubbelvikt hushållspapper. Stek mandeln i oljan i en stekpanna under omrörning tills den fått fin färg och blivit knaprig. Krydda med spiskummin och salt och lägg upp mandeln i en skål.
2. Drink: Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Halvera och pressa saften ur limen.
3. Mixa ingefära, limesaft och ca 1/4 av det vita vinet i en mixer. Häll upp i en kanna och tillsätt resten av vinet samt krossad is.
4. Häll upp drinken i glas och servera.
Välkomstdrink med kryddmandlar
Drinken får ett härligt skum när den körs i mixer. Den bör göras när gästerna har kommit.
För 10 person(er)
Ingredienser
Drink
50 g | ingefära, bit färsk |
3 | lime |
3 msk | florsocker |
75 cl | torrt vitt vin |
1 pkt | is, krossad |
Kryddmandlar
200 g | sötmandel |
1 msk | olivolja |
1 msk | spiskummin |
2 tsk | flingsalt |