Valentindrink och parmesanhjärtan

Recept på Valentindrink och parmesanhjärtan. Rött och rosa är rätta färger på Alla hjärtans dag – därför är det en rosa drink. Drinkreceptet är beräknat för ett glas, tilltuggen ger 8 stycken parmesanhjärtan. Härlig start på alla hjärtans dags-menyn.
Allt om Mat

Valentindrink, (till ett glas)

  • 2 cl creme de cassis
  • 12 cl vin - torrt, mousserande

Garnering

  • 1 äggvita
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk karamellfärg - röd

Parmesanhjärtan (till 8 hjärtan)

  • 8 små tunnbröd - mjuka t ex Njalla polarbröd
  • 0,75 dl parmesan - riven
  • 2 msk salta jordnötter - hackade
  • ägg - till pensling

Valentindrink

  1. Blanda sockret med karamellfärg till vacker nyans.

  2. Doppa glaskanten i äggvita och sedan i sockerblandningen.

  3. Häll i likör och mousserande vin.

Parmesanhjärtan

  1. Sätt ugnen på 225°. Vik brödet först på mitten och sedan en gång till. Klipp i den rundade kanten ut 2 bågformer, det ska vara hjärtats bågar. Klipp sedan itu hjärtanen efter vikningen. Varje tunnbröd blir 4 hjärtan.

  2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över riven ost och hackade nötter.

  3. Sätt in dem mitt i ugnen ca 4 min till fin färg. Låt dem kallna på plåten. De ska bli helt spröda och hårda.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!