Valentindrink och parmesanhjärtan

Recept på Valentindrink och parmesanhjärtan. Rött och rosa är rätta färger på Alla hjärtans dag – därför är det en rosa drink. Drinkreceptet är beräknat för ett glas, tilltuggen ger 8 stycken parmesanhjärtan. Härlig start på alla hjärtans dags-menyn.

För 4 personer

Ingredienser

Valentindrink, (till ett glas)

2 cl crème de cassis
12 cl vin torrt, mousserande

Garnering

1 äggvita
2 msk strösocker
1 tsk karamellfärg röd

Parmesanhjärtan

(till 8 hjärtan)
8 små mjuka tunnbröd t ex Njalla polarbröd
0,75 dl riven parmesan
2 msk hackade salta jordnötter
ägg till pensling

Valentindrink – gör så här:

  1. Blanda sockret med karamellfärg till vacker nyans.
  2. Doppa glaskanten i äggvita och sedan i sockerblandningen.
  3. Häll i likör och mousserande vin.

Parmesanhjärtan – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Vik brödet först på mitten och sedan en gång till. Klipp i den rundade kanten ut 2 bågformer, det ska vara hjärtats bågar. Klipp sedan itu hjärtanen efter vikningen. Varje tunnbröd blir 4 hjärtan.
  2. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem
    med uppvispat ägg och strö över riven ost och hackade nötter.
  3. Sätt in dem mitt i ugnen ca 4 min till fin färg. Låt dem kallna på plåten. De ska bli helt spröda och hårda.
Fler recept med: Drinkar, Fest, Övrigt, Smårätter