1. Majonnäs: Vispa äggulor, vinäger och dijonsenap i en bunke.
2. Tillsätt oljan försiktigt i en jämn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
3. Grovhacka ramslöken, mixa ner den med mixerstav i majonnäsen.
4. Koka upp vatten med ättikan.
5. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Häll försiktigt ner ett ägg i taget i vattnet.
6. Låt sjuda ca 2 min. Lyft upp äggen och kyl ner dem i kallt vatten.
7. Skär fullkornsbrödet i små snibbar. Bred på majonnäsen och lägg på äggen. Garnera med ramslöksblomma.
Vaktelägg serverade med ramslöksmajonnäs på fullkornsbröd
Det här är en lite pysslig rätt med många komponenter. Mycket går att förbereda dagen före, vilket underlättar.
För 4 kanapéer
Ingredienser
4 | vaktelägg |
1 l | vatten |
1 dl | ättiksprit, (12 %) |
1 | fullkornsbröd,skiva, t ex danskt rågbröd |
Ramslöksmajonnäs:
2 | äggulor |
0,5 tsk | vitvinsvinäger |
0,5 tsk | dijonsenap |
2,5 dl | mild rapsolja |
2 krm | salt |
0,5 | svartpeppar, nymald |
6 | ramslöksblad eller |
0,5 | gräslök, kruka |
Garnering:
ramslöksblomma |