Klassiska våfflor - grundrecept

Recept på enkel våffelsmet som ger klassiska våfflor. Våfflorna blir frasiga och goda - och funkar lika bra för stora som för små. Servera gärna med sylt och vispad grädde.
Allt om Mat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vatten

Tillbehör

  • jordgubbssylt
  • vispgrädde - lättvispad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Vispa i vattnet och till sist det smälta smöret.

  2. Pensla eventuellt laggen med smör före gräddning. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn tills de är frasiga och har fått fin färg.

  3. Servera våfflorna med sylt och lättvispad grädde. Uteslut sockret om våfflorna ska serveras med salt topping.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!