Klassiska våfflor – grundrecept

44444

Recept på enkel våffelsmet som ger klassiska våfflor. Våfflorna blir frasiga och goda - och funkar lika bra för stora som för små. Servera gärna med sylt och vispad grädde.

För 6 våfflor

Ingredienser

100 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 msk bakpulver
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
3 dl vatten

Klassiska tillbehör

jordgubbssylt
lättvispad grädde

30 min

Klassiska våfflor – gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt.
  3. Vispa i vattnet och till sist det smälta smöret.
  4. Pensla eventuellt laggen med smör före gräddning.
  5. Grädda våfflorna i våffeljärn tills de är frasiga och fått fin färg.
  6. Servering: Servera klassiskt med sylt och lättvispad grädde. Uteslut sockret om våfflorna ska serveras med salt topping.
Fler recept med: Brunch, Frukost