Våfflor med kanelgrädde och apelsin
Ingredienser
- 12 g jäst
- 4 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl - (180 g)
- 1 tsk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 100 g smör
Kanelgrädde
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk florsocker
- 1 tsk kanel - mald
Tillbehör
- 2 apelsiner
Gör så här
-
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i socker och salt. Låt smeten jäsa under bakduk ca 40 min.
-
Smält smöret och låt det svalna.
-
Kanelgrädde: Vispa grädden fluffig med florsocker och kanel.
-
Skala apelsinerna och skär bort det vita innerskalet. Skär apelsinerna i bitar.
-
Blanda ner smöret i smeten och grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler. Servera de nygräddade våfflorna med kanelgrädde och apelsin.