Våfflor med kanelgrädde och apelsin

Våfflor med kanelgrädde och apelsin tar lite längre tid att göra än vanliga våfflor eftersom de ska jäsa i 40 min. Men det är värt att vänta, våfflorna blir fantastiskt frasiga och goda och håller sig också knapriga mycket längre än våfflor bakade med bakpulver.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 12 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör

Kanelgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk kanel - mald

Tillbehör

  • 2 apelsiner

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken. Häll i mjölet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i socker och salt. Låt smeten jäsa under bakduk ca 40 min.

  2. Smält smöret och låt det svalna.

  3. Kanelgrädde: Vispa grädden fluffig med florsocker och kanel.

  4. Skala apelsinerna och skär bort det vita innerskalet. Skär apelsinerna i bitar.

  5. Blanda ner smöret i smeten och grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn. Lägg dem undan för undan på ett galler. Servera de nygräddade våfflorna med kanelgrädde och apelsin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!