Våfflor med jordnötssmör och äpple

00000

Recept på våfflor med jordnötssmör och äpple. Gott och mättande vintermellis. Servera dem varma eller kalla på utflykten.

För 12 våfflor:

Ingredienser

100 g smör
4 dl vetemjöl (240 g)
4 dl sodavatten iskallt
2 ägg
1,5 msk strösocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Tillbehör:

jordnötssmör
syrligt och krispigt äpple

30 minuter

Våfflor med jordnötssmör och äpple –  gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop mjöl och sodavatten. Dela äggen. Tillsätt äggulor, socker, bakpulver, salt och det smälta smöret i smeten. Låt stå ca 30 min.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna. Servera tillsammans med jordnötssmör och skivat äpple.
Fler recept med: Brunch, Frukost, Övrigt