Våfflor med hjortronsorbet

Falska våfflor. Frasigt smörstekt bröd med en kula sötsyrlig hjortronsorbet smakar som en dröm.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 surdegsbröd - av levaintyp, tjocka skivor
  • 100 g smör
  • 1 tsk flingsalt

Hjortronsorbet

  • 250 g hjortron
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 0,5 gelatinblad

Tillbehör

  • 4 vaniljglass - kulor

Gör så här

  1. Sorbet: Passera hjortronen genom en sil till ca 150 g puré. Koka socker och vatten ca 2 min. Låt kallna.

  2. Blanda hjortronpuré med sockerlag och citronsaft. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ta upp och smält det på svag värme i en kastrull eller i mikrovågsugn. Häll gelatinet i hjortronpurén. Frys blandningen i glassmaskin.

  3. Bröd: Skär bort kanterna på brödet. Smält smöret och låt det svalna. Skumma och häll försiktigt smöret, utan att få med bottensatsen, i en liten stekpanna. Hetta upp smöret och stek brödet runt om ca 2 min per sida.

  4. Servera bröden med hjortronsorbet och vaniljglass. * Levain är ett franskt, ljust surdegsbröd

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!