Våfflor med banan, bacon och valnötter

Banan, bacon och lönnsirap. Låter det som en konstig kombo? Du kommer inte att bli besviken, vi lovar.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe
Foto: Helén Pe Foto: Fotograf Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 50 g smör - + 25 g

Tillbehör

  • 2 pkt bacon - (à 120 g)
  • 4 bananer
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 dl lönnsirap

Gör så här

  1. Smält 50 g smör och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.

  2. Tillbehör: Rosta valnötterna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna och grovhacka dem. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.

  3. Skala och skär bananerna på längden. Värm smör i en stekpanna och lägg ner bananerna. Stek tills ena sidan blir lite mjuk och gyllene.

  4. Värm ett våffeljärn och pensla båda ytorna med 25 g smör. Grädda smeten till gyllene våfflor.

  5. Toppa våfflorna med banan och bacon. Strö över valnötterna och ringla över lönnsirap. Servera våfflorna direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!