Våfflor med banan, bacon och valnötter
Ingredienser
- 2,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 50 g smör - + 25 g
Tillbehör
- 2 pkt bacon - (à 120 g)
- 4 bananer
- 2 msk smör
- 0,5 dl valnötter
- 0,5 dl lönnsirap
Gör så här
-
Smält 50 g smör och låt det svalna. Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.
-
Tillbehör: Rosta valnötterna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Låt svalna och grovhacka dem. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.
-
Skala och skär bananerna på längden. Värm smör i en stekpanna och lägg ner bananerna. Stek tills ena sidan blir lite mjuk och gyllene.
-
Värm ett våffeljärn och pensla båda ytorna med 25 g smör. Grädda smeten till gyllene våfflor.
-
Toppa våfflorna med banan och bacon. Strö över valnötterna och ringla över lönnsirap. Servera våfflorna direkt.