Våfflor med ägg- och kaviarröra  

Våfflor med ägg- och kaviarröra passar bra till lunch eller som en lättare middag. Våfflorna på bilden är gräddade i ett amerikanskt våffeljärn, men det fungerar lika bra att använda ett traditionellt våffeljärn.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3,5 dl mineralvatten

Topping

  • 3 ägg
  • 1 knippa gräslök
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl smörgåskaviar
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt. Häll i vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.

  2. Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det täcker och låt äggen koka upp. Sjud äggen ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten, skala och grovhacka dem. Strimla gräslöken. Blanda ägghack, gräslök, gräddfil och kaviar. Krydda med salt och peppar.

  3. Grädda våfflor av smeten. Toppa med ägg- och kaviarröra och servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!