55555

Våfflor med ägg- och kaviarröra passar bra till lunch eller som en lättare middag. Våfflorna på bilden är gräddade i ett amerikanskt våffeljärn, men det fungerar lika bra att använda ett traditionellt våffeljärn.  

För 4 personer:

Ingredienser

100 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3,5 dl mineralvatten

Topping:

3 ägg
1 knippa gräslök
3 dl gräddfil
1 dl smörgåskaviar
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

sallad

15 minuter + gräddningstid

Våfflor med ägg- och kaviarröra – gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och salt. Häll i vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.
  2. Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det täcker och låt äggen koka upp. Sjud äggen ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten, skala och grovhacka dem. Strimla gräslöken. Blanda ägghack, gräslök, gräddfil och kaviar. Krydda med salt och peppar.
  3. Grädda våfflor av smeten. Toppa med ägg- och kaviarröra och servera med sallad.
Fler recept med: Matpaj