Kokosvåfflor, fruktsallad och ingefärskräm

Våfflor med exotiska smaker som ingefära och kokosrom. Kokosvåfflor med god fruktsallad och ingefärskräm.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 sats våffelsmet - se grundrecept
  • 1 dl kokosflingor

Fruktsallad

  • 0,5 galiamelon - (ca 400 g)
  • 2 kiwi - gärna en gul och en grön
  • 12 physalis
  • 100 g hallon
  • 1 msk malibu (kokoslikör) - (kokosrom)

Ingefärskräm

  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk ingefära - färskriven

Gör så här

  1. Fruktsallad: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Skala och halvera physalisen. Blanda frukten med hallonen och häll över kokosrom. Låt salladen stå kallt ca 30 min.

  2. Ingefärskräm: Blanda yoghurten med florsocker och ingefära.

  3. Rosta kokosen i en torr, het stekpanna under omrörning tills den fått fin färg.

  4. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet.

  5. Tillsätt kokosen, men spara ca 1 msk till garnering.

  6. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med fruktsallad och ingefärskräm. Strö över den sparade kokosen.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!