Kokosvåfflor, fruktsallad och ingefärskräm
Ingredienser
- 1 sats våffelsmet - se grundrecept
- 1 dl kokosflingor
Fruktsallad
- 0,5 galiamelon - (ca 400 g)
- 2 kiwi - gärna en gul och en grön
- 12 physalis
- 100 g hallon
- 1 msk malibu (kokoslikör) - (kokosrom)
Ingefärskräm
- 2 dl yoghurt - turkisk
- 2 msk florsocker
- 1 msk ingefära - färskriven
Gör så här
-
Fruktsallad: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skala och skär kiwin i bitar. Skala och halvera physalisen. Blanda frukten med hallonen och häll över kokosrom. Låt salladen stå kallt ca 30 min.
-
Ingefärskräm: Blanda yoghurten med florsocker och ingefära.
-
Rosta kokosen i en torr, het stekpanna under omrörning tills den fått fin färg.
-
Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet.
-
Tillsätt kokosen, men spara ca 1 msk till garnering.
-
Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med fruktsallad och ingefärskräm. Strö över den sparade kokosen.