Våffelwrap med räkor och caesardressing
Ingredienser
- 100 g smör
- 4 dl vetemjöl - (240 g)
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 5 dl mjölk
- 2 ägg
Caesardressing
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 2 sardellfiléer
- 1 msk citron - pressad
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk worcestershiresås
- 1 dl olivolja
- 1 dl parmesan - riven
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 1 romansallad
- 1 rödlök - strimlad
- 50 g parmesan - hyvlad
- 1 burk räkor - handskalade (350 g)
Gör så här
-
Caesardressing: Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser till dressingen i en hög mixerkanna. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den sakta uppåt medan den mixar. Krydda dressingen med salt och peppar.
-
Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i mjölk, ägg och smör.
-
Grädda drygt 1 dl smet åt gången i ett hett våffeljärn tills våfflorna fått fin färg. Låt dem ligga på galler medan resten av smeten gräddas.
-
Fördela sallad, lök, ost och räkor på våfflorna. Ringla över dressing och rulla ihop. Servera genast.