Våffelwrap med räkor och caesardressing

Caesarvåffelwrap med räkor passar både som lunch och middag. Ägg i smeten ger inte lika frasiga men matiga och goda våfflor.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg

Caesardressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 romansallad
  • 1 rödlök - strimlad
  • 50 g parmesan - hyvlad
  • 1 burk räkor - handskalade (350 g)

Gör så här

  1. Caesardressing: Skala vitlöken. Lägg alla ingredienser till dressingen i en hög mixerkanna. Sätt en mixerstav i botten på kannan och dra den sakta uppåt medan den mixar. Krydda dressingen med salt och peppar.

  2. Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa i mjölk, ägg och smör.

  3. Grädda drygt 1 dl smet åt gången i ett hett våffeljärn tills våfflorna fått fin färg. Låt dem ligga på galler medan resten av smeten gräddas.

  4. Fördela sallad, lök, ost och räkor på våfflorna. Ringla över dressing och rulla ihop. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!