Våffeltårta med saltkola och hallon
Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon. Våfflorna får en söt och tydlig kokossmak.
Ingredienser
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1 dl majsstärkelse (Maizena)
- 1 msk kokossocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver - eller 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kokosolja
- 5 dl mjölk
- 4 ägg
Tillbehör
- 3 dl vispgrädde
- 1 burk karamelliserad mjölk - 397 g, färdigkokt kolasås av kondenserad mjölk
- 1 tsk flingsalt
- 250 g hallon - färska
Garnering
- kokosflagor - rostade
- florsocker
Gör så här
-
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan.
-
Vispa ner mjölk, ägg och kokosolja i mjölblandningen. Låt smeten svälla ca 5 min.
-
Grädda ca 6 våfflor av smeten i våffeljärn. Låt svalna.
-
Vispa grädden. Blanda kolasås och salt. Varva våfflor, kolasås, grädde och hallon. Överst på våffel-tårtan ska det vara grädde och hallon. Garnera med kokosflagor. Pudra över florsocker.