Våffeltårta med saltkola och hallon

Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon. Våfflorna får en söt och tydlig kokossmak.
Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon.
Recept på kokosvåffeltårta med saltkola och hallon. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk kokossocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver - eller 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kokosolja
  • 5 dl mjölk
  • 4 ägg

Tillbehör

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk karamelliserad mjölk - 397 g, färdigkokt kolasås av kondenserad mjölk
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g hallon - färska

Garnering

  • kokosflagor - rostade
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosoljan. 

  2. Vispa ner mjölk, ägg och kokosolja i mjölblandningen. Låt smeten svälla ca 5 min.

  3. Grädda ca 6 våfflor av smeten i våffeljärn. Låt svalna. 

  4. Vispa grädden. Blanda kolasås och salt. Varva våfflor, kolasås, grädde och hallon. Överst på våffel-tårtan ska det vara grädde och hallon. Garnera med kokosflagor. Pudra över florsocker. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!