Våffeltårta med dulce de leche, fikon och pekannötter

Tänk på att tårtan bör göras strax innan den serveras. Här toppar vi den med blåbär, björnbär och fikon.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,75 dl vatten
  • 1,75 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1,25 tsk hjorthornssalt
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk strösocker
  • 100 g smör - + 25 g

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 - 1 burk dulce de leche - (397 g)

Garnering

  • 125 g björnbär - färska
  • 125 g blåbär - färska
  • 2 fikon - färska
  • 0,5 dl pekannötter
  • mynta

Gör så här

  1. Smält 100 g smör och låt det svalna. Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, socker, hjorthornssalt och salt. Tillsätt smöret och vispa till en slät smet.

  2. Värm ett våffeljärn och pensla båda ytorna med 25 g smör. Grädda smeten till gyllene våfflor. Låt svalna.

  3. Fyllning: Vispa grädden. Bred dulce de leche på en våffla och

    grädde ovanpå. Fortsätt med resterande våfflor. Avsluta

    med grädde på toppen. Skär fikonen i klyftor och garnera tårtan med fikon, bär, nötter och mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!