Vacker vintersallad

Recept på vacker vintersallad. Servera medan rotsellerin fortfarande är ljummen.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g rotselleri
2 msk smör rumsvarmt
1 tsk örtsalt
1 granatäpple
3 dl kidneybönor kokta
1 kruka basilika

Senapsmajonnäs:

2 äggulor
2 tsk dijonsenap
1 msk citron pressad
2,5 dl rapsolja kallpressad
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald 

30 minuter + 1 1/2 timme i ugn

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skala rotsellerin. Lägg den i en ugnssäker form. Smörj in den med smöret och krydda med salt. Tillaga i ugnen ca 1 1/2 timme. Ös smöret över rotsellerin ett par gånger under tiden.
2. Senapsmajonnäs: Vispa ihop äggulor, senap och citronsaft. Tillsätt oljan, lite i taget, vispa kraftigt under tiden. Krydda med salt och peppar.
3. Skär rotsellerin i klyftor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Höj ugnsvärmen till 275° grill. Ställ in fatet högt upp i ugnen tills klyftorna fått fin färg, ca 5 min.
4. Ta ut kärnorna ur granatäpplet och strö dem på sellerin tillsammans med de avrunna bönorna. Garnera med basilika. Servera med senapsmajonnäsen.

Recept av: Pia Hall