Utskuren kotlett med sötpotatis och rödlök

Den som bara får tag i kotlettrad med ben kan lätt själv skära den benfri. Skär med korta snitt tätt utmed benet eller be butiken om hjälp.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 700 g kotlettrad - benfri
  • 800 g sötpotatis - tvättade
  • 4 rödlökar - skalade
  • 4 vitlökar - hela
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 1 dl mango chutney

Garnering

  • chiliflakes
  • gourmetsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ta fram köttet ur kylen.

  2. Skär sötpotatisen i 4 bitar på längden, skär eventuellt ett ytligt rutmönster. Skär varje rödlök i 4 klyftor och skär av toppen på vitlökarna.

  3. Lägg sötpotatis och rödlök på en plåt. Häll på olivolja och balsamvinäger, salta och peppra. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 minuter.

  4. Salta och peppra på köttet och fördela chutney över. Lägg kött och vitlök på plåten.

  5. Sänk värmen till 125° och sätt plåten mitt i ugnen. Baka ca 1 timme och 15 min eller tills köttets innertemperatur är 68° och grönsakerna är mjuka.

  6. Garnera gärna med chiliflakes och gourmetsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!