Uppsalatårta

Rulltårta av nötmaräng fylls med punschgrädde och jordgubbar.
Eva Boström
Foto: Stewen Quigley

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 150 g hasselnötskärnor - finhackade
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 50 g mandelspån - (1 påse)

Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk punsch - eller arrak
  • 250 g jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ner det i smeten.

  2. Bred ut smeten i en långpanna 30 x 40 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över mandelspån.

  3. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Låt den svalna under långpannan. Dra loss papperet ovanpå.

  4. Vispa grädden och smaksätt den med punsch. Skiva jordgubbarna. Bred grädde på botten och strö över jordgubbarna. Rulla ihop ganska löst till en rulltårta. Lägg den på ett fat med skarven nedåt.

  5. Skär tårtan i bitar vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!