00000

Krämigt och gott! Riktig "comfort food". Kycklinglårfilé blir alltid mör.

För 4 pers

Ingredienser

Ungsstekt kycklinglårfilé med soltorkade tomater

600 g kycklinglårfilé
2 dl laktosfri crème fraiche
75 g marinerade soltorkade tomater + 1 tsk olja
1 tsk + 3/4 tsk salt
1 krm + 2 krm nymald svartpeppar
1 liten purjolök
1 msk + 1 msk rapsolja
1 dl vatten

Tillbehör

300 g glutenfri pasta
1 påse blandad grönsallad (80 g)

30 min

1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingen. Mixa crème fraiche, tomater och 1 tsk olja från tomaterna med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela en tredjedel av röran på lårfiléerna och fäst ihop dem med tandpetare. Strö 3⁄4 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingen. Bryn den i 1 msk olja så att den får fin färg. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen och stek ca 10 min.

2. Ansa purjolöken under tiden och strimla den tunt. Fräs den i 1 msk olja ca 3 min. Rör ner resterande tomatröra och vatten och låt koka ihop ca 1 minut. Ta ut kycklingen och häll såsen över kycklingen. Fortsätt tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ytterligare ca 10 min.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingen tillsammans med grönsallad.