Ulriksdals salsiccia

Ulriksdals salsiccia går enklast att göra om man är två personer. En som matar på färs och en som tar emot och ser till att inte korven blir för hårt stoppad.
Pernilla Lundberg
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 m svinfjälster
  • 1 kg fläsksida - utan svål
  • 125 g späck
  • 0,5 dl vitt vin - torrt, iskallt
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 1 msk rosmarin - hackad
  • 2,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg fjälstren i kallt vatten ca 1 timme. Skölj fjälstren genom att låta kallt vatten från kranen rinna igenom

  2. Skär kött och späck i strimlor. Lägg i kylen.

  3. Mal kött och späck i en köttkvarn. Blanda färsen med vin, pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Ställ smeten i kylen.

  4. Trä upp fjälstret på korvhornet. Stoppa korven ganska löst till en 50 cm lång spiral eller gör mindre korvar. Knyt ihop ändarna med steksnöre. Låt korvarna ligga över natten i kylen.

  5. Stek dem runt om tills de är genomstekta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!