Ullas Budapestrulle

Budapestrulle är en klassisk favorit som här bakas med marsanpulver och utan nötter. Perfekt när man har fått äggvitor över. Marängsmeten spritsas ut vilket gör att den inte spricker när den rullas ihop.

Ullas Budapestrulle – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa äggvitorna med citronsaft och 1 dl av sockret till skum på medelhastighet. Tillsätt sedan resterande socker, marsanpulver och fortsätt vispa på högsta hastighet till styvt skum.
  3. Spritsa ut smeten med 1 cm mellanrum på ett smort och lätt mjölat bakplåtspapper. Lämna en kant på ca 3 cm runt om. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt stå ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
  4. Vispa grädden ganska hårt. Låt persikorna rinna av väl. Skär dem i små bitar. Skär bananen i tärningar och blanda med grädden.
  5. Bred ut över marängen och rulla försiktigt ihop från långsidan. Pudra över florsocker strax före servering.

Provkökets tips! Fruktfyllningen kan enkelt varieras efter årstid och smak. Det går även bra att använda fryst mango i fyllningen.

Recept från