Ullabritts fisk i ugn

Den här rätten passar utmärkt med grön sparris och rårivna morötter. Servera gärna fisken med ett glas kall chablis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 burk kräftstjärtar i lag - (ca 340 g)
  • 1 tub mjukost med kräftsmak
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 2 msk hummerfond - konc
  • 1 dl dill - finhackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 dl västerbottenost - riven

Tillbehör

  • potatis - pressad
  • sparris
  • citronklyfta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.

  2. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill, salt och peppar. Fördela blandningen över fisken. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min.

  3. Servera laxen med pressad potatis, sparris och citronklyfta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!