00000

Den här rätten passar utmärkt med grön sparris och rårivna morötter. Servera gärna fisken med ett glas kall chablis.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 g)
1 tub mjukost med kräft- eller
2,5 dl mellangrädde
2 msk hummerfond konc
1 dl dill finhackad
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl västerbottensost riven

Tillbehör:

pressad potatis
sparris
citronklyfta

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
2. Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill, salt och peppar. Fördela blandningen över fisken. Strö på osten. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min.
3. Servera laxen med pressad potatis, sparris och citronklyfta.