Ugnsstekta sötpotatisklyftor

Sötpotatis tar lika lång tid att tillaga som vanlig potatis men har en fuktigare konsistens och betydligt sötare smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 sötpotatisar - (à ca 300 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Halvera och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och salt.

  2. Stek potatisklyftorna mitt i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!