Ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron

Recept på ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron. Kycklinglåren bryns först i stekpanna innan de steks färdigt i ugn. Stek gärna klyftpotatis i en annan form bredvid kycklingen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklinglår
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin - torkad
  • 1 tsk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk citron - pressad
  • 150 g haricots verts
  • 0,5 msk olivolja
  • 2 tomater
  • rosmarin - färsk
  • 100 g fetaost

Tillbehör

  • klyftpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bitarna på hög värme ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i en ugnssäker form.

  2. Skala och dela vitlöksklyftor och lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron. Stek mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Ansa och dela haricots verts och tärna tomater. När kycklingen stekt ca 25 min i ugnen, hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ner tomaterna och stek ca 1/2 minut. Fördela alltsammans bredvid kycklingbitarna i ugnsformen. Lägg på färska rosmarinkvistar och smulad fetaost och stek mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Servera gärna med ugnsstekt klyftpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!