Ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron

Recept på ugnsstekta kycklinglår med rosmarin och citron. Kycklinglåren bryns först i stekpanna innan de steks färdigt i ugn. Stek gärna klyftpotatis i en annan form bredvid kycklingen.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Krydda lårbitarna med salt, peppar och rosmarin. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bitarna på hög värme ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
  2. Skala och dela vitlöksklyftor och lägg dem runt om kycklingbitarna i formen. Pressa över citron. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Ansa och dela haricots verts och tärna tomater. När kycklingen stekt ca 25 min i ugnen, hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut. Blanda ner tomaterna och stek ca 1/2 minut. Fördela alltsammans bredvid kycklingbitarna i ugnsformen. Lägg på färska rosmarinkvistar och smulad fetaost och stek mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Servera gärna med ugnsstekt klyftpotatis.

Recept från