Ugnsstekta grönsaker med couscous

Detta är en rätt med hela middagen i en form.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g aubergine
  • 250 g zucchini
  • 1 paprika - gul
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1 tomat
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 70 g couscous
  • 200 g räkor - skalade
  • 80 g fetaost

Dressing

  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk basilika - finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj, ansa och skär aubergine och zucchini i cm-tjocka skivor som delas i halvor eller kvartar. Skölj, ansa och skär paprikorna i bitar, löken och tomaterna i klyftor. Blanda alltsammans i en ugnssäker form med olja och salt. Stek i ugnen ca 40 min.

  2. Tillaga couscous enligt anvisningarna på paketet men utan olja, smör och salt.

  3. Blanda ner couscousen i de varma grönsakerna. Blanda även ner skalade räkor och fetaost i små bitar. Värm eventuellt ytterligare ca 3 min i ugnen och blanda med dressing strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!