Ugnsstekta grönsaker med chorizo och senaps-crème fraiche

Ugnsstekta grönsaker med chorizo och senaps-crème fraiche kan lätt göras vegetarisk om du vill. Använd då vegankorv och mjölkfri crème fraiche.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 chorizo - (à 100 g)
  • 1 sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g snackpaprikor - eller 3 paprikor
  • 1 tsk paprikapulver - gärna rökt
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 - 2 msk senap - stark
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skrubba sötpotatisen och skär den i bitar. Skala och skär löken i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg potatis, lök, vitlök och paprika i en smord långpanna.

  2. Ringla över 2 msk olja och strö över paprikapulver, oregano, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda om väl. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Låt tomaterna rinna av en stund över en skål, tomatspadet kan användas till såser och grytor.

  3. Bryn korvarna och lägg dem därefter i långpannan tillsammans med avrunna tomater. Tillaga i ytterligare ca 15 min.

  4. Blanda  crème fraiche med senap, oregano och 1 tsk olja.

  5. Servera korven med grönsaker och senaps-crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!