3.93.93.93.93.9

Ugnsstekta grönsaker med chorizo och senaps-crème fraiche kan lätt göras vegetarisk om du vill. Använd då vegankorv och mjölkfri crème fraiche.

För 4 personer:

Ingredienser

4 chorizokorvar, (à 100 g)
1 sötpotatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g snackpaprikor, eller 3 paprikor
1 tsk paprikapulver, gärna rökt
1 tsk oregano
1 burk körsbärstomater, (400 g)
2 dl lätt crème fraiche
1-2 msk senap, stark
olivolja, salt, nymald svartpeppar

10 minuter + 30 minuter i ugn

Ugnsstekta grönsaker med chorizo och senaps-crème fraiche – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skrubba sötpotatisen och skär den i bitar. Skala och skär löken i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg potatis, lök, vitlök och paprika i en smord långpanna.
  2. Ringla över 2 msk olja och strö över paprikapulver, oregano, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda om väl. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Låt tomaterna rinna av en stund över en skål, tomatspadet kan användas till såser och grytor.
  3. Bryn korvarna och lägg dem därefter i långpannan tillsammans med avrunna tomater. Tillaga i ytterligare ca 15 min.
  4. Blanda  crème fraiche med senap, oregano och 1 tsk olja.
  5. Servera korven med grönsaker och senaps-crème fraiche.