00000

Enkla italienska smaker – buonissimo! Den här rätten passar bra till: gös, torsk, abborre, lax eller som ensamrätt

För 4 personer

Ingredienser

1 zucchini
4 tomater
4 potatisar, kokta, stora
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk salt
1 krm svartpeppar från kvarn
20 g parmesan, hyvlad
40 g ruccola

15 min + 20 min i ugnen

Ugnsstekt zucchini, potatis & tomat

 

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj zucchini och tomater. Skala potatisen. Skiva zucchini, tomater och potatis i 1/2 mm tjocka skivor. Skala och finhacka vitlöken.
3. Stek zucchinin i 1 msk olja i en het stekpanna.
4. Varva zucchini, tomat och potatis i en ugnssäker form.
5. Strö över vitlöken och droppa över 2 msk olja. Salta och peppra.
6. Stek mitt i ugnen tills grönsakerna får fin färg, ca 20 min.
7. Strö över ost och rucola vid servering.