00000

Ugnsstekt svamp med potatis är gott som bara den, och passar också som tillbehör till viltkött.

För 4 pers

Ingredienser

Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola

100 g champinjoner
100 g trattkantareller
100 g ostronskivling
2 vitlöksklyftor
2 små morötter
2 potatisar
2 msk honung
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 timjankvist

Tillbehör

50 g rucola
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

15 min

Ugnsstekt svamp med potatis, morötter, honung och rucola

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ansa svampen. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Skiva ostronskivlingen. Halvera de stora kantarellerna. Skala och skiva vitlöken. Skala morötter och potatis och skär i bitar.
  3. Blanda svampen med vitlök, morötter, potatis, honung och olja på en plåt. Krydda med salt och peppar. Lägg i timjankvisten.
  4. Tillaga mitt i ugnen tills morötter och potatis är färdiga, 25–30 min. Servera med rucola blandad med olja, salt och peppar.