1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskarna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med citronpeppar och ringla över hälften av oljan eller dressingen. Sätt plåten mitt i ugnen och stek ca 20 min eller tills fiskköttet vitnat och lossar från benet.
2. Skala och finhacka löken. Skär tomaterna i bitar. Skiva saltgurkorna tunt. Blanda lök, tomater, gurka och dill med resten av oljan eller dressingen.
3. Servera fisken med salladen och kokt potatis.
Ugnsstekt spätta med rysk sallad
Fiskar som spätta, flundra och skädda passar bra att steka hela i ugn.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | portionsfiskar,, t ex skädda (á 350 g) |
1 tsk | citronpeppar |
3 msk | olivolja, eller fransk salladsdressing på flaska |
1 | rödlök |
3 | tomater |
3 | saltgurkor |
1 dl | dill, grovhackad |
500 g | potatis, kokt |