Ugnsstekt potatis med romröra

Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 potatisar - stora
  • 4 lökar - gula
  • 1 msk smör - smält, eller olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl sikrom - eller löjrom
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk gräslök - hackad

Tillbehör

  • sallad
  • ev skaldjur - eller stekt fisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Tvätta potatisen och skär den på längden i centimetertjocka skivor. Skala och klyfta löken.

  3. Lägg potatis och lök på ett bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.

  4. Pensla med lite smör eller olja. Salta och peppra.

  5. Rör ihop rom, crème fraiche och gräslök. Servera potatis och lök med romröran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!