Ugnsstekt oxfilé, potatis- och palsternackspuré med kaprissmör – gör så här:
- Sätt ugnen på 150°. Krydda oxfilén runt om med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör. Stick in en termometer mitt i köttet. Tillaga mitt i ugnen till 50° innertemperatur. Låt köttet vila övertäckt ca 10 min. Skär det i ca 2 cm tjocka skivor före servering. Häll över köttskyn.
- Mos: Skala potatis och palsternacka. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Stöt sönder dem med elvisp och blanda med mjölk, smör och salt.
- Kaprissmör: Mixa smör, ansjovisfiléer, kapris, persilja och citronsaft i matberedare eller med mixerstav.
- Fräs ärter eller bönor i smör under omrörning ca 2 min. Krydda med salt.
- Servera oxfilén med mos, kaprissmör och smörslungade sockerärter.