Ugnsstekt mandelfisk

Vi har valt kummel till mandelfisken, men det går förstås också bra att ta en annan typ av vit fisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g kummelfilé - skinn- och benfri
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk bröd - vitt, rivet
  • 1,5 msk mandelspån
  • 0,5 tsk citron - rivet skal
  • 1 tsk citronolivolja
  • 1 körsbärstomater - 1 kvist

Dressing

  • 2 tsk citronolja
  • 2 tsk svensk senap
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 300 g färskpotatis - kokt
  • 150 g sockerärter
  • 80 g romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Dela fiskfilén i portionsbitar och vik tunna delar mot varandra så att bitarna blir så jämntjocka som möjligt. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.

  2. Blanda rivet bröd med mandelspån och citronskal. Strö blandningen på fisken och droppa över olja. Lägg en kvist tomater bredvid fisken. Stek mitt i ugnen 10-12 minuter. Ca 435 kcal, varav ca 14 g fett, 40 g kolhydrater, 36 g protein.

  3. Blanda dressingen. Servera fisken med färskpotatis, sockerärter, sallad och dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!