Ugnsstekt lax med bönsallad

En fräsch ingefärsdressing smaksätter salladen med böngroddar och riven vitkål. Den smakar gott till den smakrika laxen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri
  • 0,75 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche - paprika & chili
  • 1 tsk potatismjöl

Sallad

  • 100 g vitkål
  • 410 g böngroddar - i vatten, i burk

Dressing

  • 1 msk ingefära - finriven
  • 2 tsk honung
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk vatten
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö på salt. Blanda crème fraiche och potatismjöl. Bred det på fisken. Stek mitt i ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 60°.

  2. Strimla vitkålen fint. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Blanda vitkål och böngroddar. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen.

  3. Servera laxen med sallad och ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!