Ugnsstekt kyckling med varm bönsallad

Ugnsstekt kyckling med varm bönsallad

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela lök, morötter och rödbetor i klyftor. Lägg allt på ett oljat bakplåtspapper på en plåt.
2. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin. Bryn
dem några minuter på båda sidor i olja i en het stekpanna.
Lägg dem i en ugnsäker form.
3. Ställ in kycklingen på ett galler i nedre av delen av ugnen.
Sätt in plåten med rotsakerna i övre delen av ugnen. Stek ca 40 minuter.
4. Vispa ihop dressingen.
5. Spola bönorna i kallt vatten. Värm dem i lite vatten i en kastrull. Häll av vattnet och blanda bönorna med dressingen.
6. Lägg de ugnstekta rotsakerna på ett stort fat, häll över bönorna och dressingen och blanda runt. Lägg på kycklingen och strö över persilja.

Recept från