Ugnsstekt kyckling med varm bönsallad

Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 lökar - gula
  • 4 morötter
  • 5 rödbetor - färska
  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt - gärna gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin - torkad
  • 400 g bönor - svarta
  • 2 msk persilja - grovhackad

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och dela lök, morötter och rödbetor i klyftor. Lägg allt på ett oljat bakplåtspapper på en plåt.

  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin. Bryn dem några minuter på båda sidor i olja i en het stekpanna. Lägg dem i en ugnsäker form.

  3. Ställ in kycklingen på ett galler i nedre av delen av ugnen. Sätt in plåten med rotsakerna i övre delen av ugnen. Stek ca 40 minuter.

  4. Vispa ihop dressingen.

  5. Spola bönorna i kallt vatten. Värm dem i lite vatten i en kastrull. Häll av vattnet och blanda bönorna med dressingen.

  6. Lägg de ugnstekta rotsakerna på ett stort fat, häll över bönorna och dressingen och blanda runt. Lägg på kycklingen och strö över persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!