00000

Öl, som ger en försiktig beska i maten, är en vanlig ingrediens i det grekiska köket.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (600 g)
50 g ost, finriven (17 %)
2 msk senap
1 tsk salt
8 skivor rökt skinka, (ca 50 g)
2 dl öl, ljust

Potatismos

800 g potatis, mjölig
0,5 tsk salt
1,5 dl mjölk
1 msk senap
1 pkt kryddkrasse
0,5 tsk salt

Tillbehör

, färsk gurka

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ost och senap. Skär längsgående fickor i kycklingfiléerna. Salta kycklingen och fördela fyllningen i fickorna. Linda skinkan runt om.
2. Häll ölet i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Ställ fomen mitt i ugnen och stek kycklingen ca 30 min, tills innertemperaturen är 70°. Ös då och då med ölet.
3. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och senap. Smaka av med salt och tillsätt klippt krasse. Servera moset till kycklingen tillsammans med gurka.

440 kcal, 7 g fett, 49 g protein, 42 g kolhydrater