Ugnsstekt kyckling i öl

Öl, som ger en försiktig beska i maten, är en vanlig ingrediens i det grekiska köket.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 50 g ost - finriven (17 %)
  • 2 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 8 skivor rökt skinka - (ca 50 g)
  • 2 dl öl - ljust

Potatismos

  • 800 g potatis - mjölig
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 1 pkt kryddkrasse
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • gurka - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ost och senap. Skär längsgående fickor i kycklingfiléerna. Salta kycklingen och fördela fyllningen i fickorna. Linda skinkan runt om.

  2. Häll ölet i en ugnssäker form. Lägg i kycklingen. Ställ fomen mitt i ugnen och stek kycklingen ca 30 min, tills innertemperaturen är 70°. Ös då och då med ölet.

  3. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mosa och blanda med mjölk och senap. Smaka av med salt och tillsätt klippt krasse. Servera moset till kycklingen tillsammans med gurka. 440 kcal, 7 g fett, 49 g protein, 42 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!