Ugnsstekt fläskfilé med äpple och lök

Fläskfilé med krispigt täcke av parmaskinka. Morötterna och löken får lite tuggmotstånd, vill du att de ska vara mjuka så strimlar du riktigt fint.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g fläskfilé
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk olivolja
  • 1 vitlök - klyfta, liten, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 skivor parmaskinka - tunna eller annan lufttorkad skinka (ca 14 g)
  • 0,5 lök - liten, gul
  • 2 morötter
  • 1 äpple - litet, syrligt
  • 2 krm gourmetsalt

Tillbehör

  • 450 g potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén. Blanda samman soja, olja, vitlök, salt och peppar och gnid in fläskfilén med blandningen. Skär bort allt synligt fett från parmaskinkan och vira den om fläskfilén.

  2. Skär lök och morot i tunna skivor. Skär äpplet i knubbiga skivor och blanda med lök och morot i en ugnssäker form, strö på salt. Lägg fläskfilén ovanpå.

  3. Stek i ugn till 68° innertemperatur i köttet, ca 30 minuter. Servera med kokt potatis och garnera med en kvist basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!