Ugnsstekt fläsk med löksås och kokt potatis

En god och smakrik vinterrätt med sälta från det stekta fläsket. Välj gärna kotlettbacon om du vill ha en smalare rätt.

30 min

Ugnsstekt fläsk med löksås och kokt potatis

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
2. Lägg fläsket på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 15 min, tills fläsket fått fin färg.
3. Bryt blomkålen i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull 3–4 min. Häll av vattnet, håll den varm.
4. Skala och hacka löken grovt. Fräs den i smör i en kastrull. Pudra över mjöl och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget under omrörning. Låt såsen puttra ca 5 min. Hacka bladpersiljan och rör ner den i såsen. Krydda med salt och peppar.
5. Lägg fläsk, potatis och löksås på tallrikar. Garnera med bladpersilja.Servera med kokt blomkål.

Recept från