Ugnsstekt fiskgryta från Galicien

Fisken ugnssteks under ett täcke av grönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g torsk - fryst
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 tsk fänkål - hel
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • timjan - färsk, till garnering
  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg det frysta fiskblocket i en ugnssäker form. Strö över timjan, salt och peppar.

  3. Skär grönsakerna i grova bitar. Stek allt utom tomaterna i olja. Tillsätt tomaterna, vitlök, fänkål och salt.

  4. Häll blandningen över fisken. Tillaga ca 30 min mitt i ugnen.

  5. Garnera med färsk timjan och servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!