55555

Söta rotfrukter och grönkål passar så bra till den salta skinkan. Dessutom är det uppskattat med gröna rätter på julbordet.

För 10 person(er)

Ingredienser

2 rödlök
2 rödbeta
2 morötter
2 persiljerot
2 sötpotatis
4 potatis
2 grönkål, blad
2 msk pumpakärnor, skalade
0,5 dl olivolja
2 tsk flingsalt, eller vanligt salt
2 krm svartpeppar, nymald

Rostade rotfrukter i ugn – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta rödlök, rödbetor och morötter.
  2. Borsta övriga rotfrukter ordentligt och skär dem i klyftor. Riv grönkålen i bitar och ta bort stjälkarna.
  3. Häll ut rotfrukterna på en plåt. Ringla olivolja över. Krydda med salt och peppar.
  4.  Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Rör om någon gång under tillagningstiden. Strö över pumpakärnor.