Ugnsrostade rotfrukter med miso

Ugnsrostade rotfrukter med miso är gott som tillbehör till kött och kyckling eller som ensamrätt, gärna med krämig sås eller dressing.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg rotfrukter - t ex morötter, palsternacka, potatis, sötpotatis
  • 3 msk råmiso - eller röd miso
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och halvera dem om de är stora. Små tunnskaliga potatisar och morötter behöver bara borstas.

  2. Rör ihop miso, vatten och olja. Blanda rotfrukterna väl med misoblandningen.

  3. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem mitt i ugnen ca 35 min tills de är mjuka och har fått fin färg. Strö över sesamfröna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!