44444

Ugnsrostade rotfrukter med miso är gott som tillbehör till kött och kyckling eller som ensamrätt, gärna med krämig sås eller dressing.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo rotfrukter, t ex morötter, palsternacka, potatis, sötpotatis
3 msk råmiso, eller röd miso
1 msk vatten
1 msk rapsolja
1 tsk sesamfrön

10 minuter + 35 minuter i ugn

Ugnsrostade rotfrukter med miso – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala rotfrukterna och halvera dem om de är stora. Små tunnskaliga potatisar och morötter behöver bara borstas.
  2. Rör ihop miso, vatten och olja. Blanda rotfrukterna väl med misoblandningen.
  3. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem mitt i ugnen ca 35 min tills de är mjuka och har fått fin färg. Strö över sesamfröna.