4.14.14.14.14.1

Ugnsrostade rädisor med kryddblandning är en god, liten bufférätt. Genom att rädisorna rostas blir de lite sötare och mildare i smaken. Toppa med en god kryddblandning.

För 6-8 personer på buffé:

Ingredienser

2 knippor rädisor
4 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Kryddblandning:

2 msk solrosfrön, rostade 
0,5 msk korianderfrön, torkade
0,5 msk rosépeppar
2 krm flingsalt

10 minuter + 15 minuter i ugn

Ugnsrostade rädisor med kryddblandning – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj rädisorna i kallt vatten och skär bort de gröna bladen.
  2. Lägg rädisorna i en ugnssäker form och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills rädisorna får en fin gyllene färg.
  3. Kryddblandning: Mortla frön och kryddor lätt.
  4. Blanda rädisorna med kryddblandningen och servera i en skål eller på uppläggningsfat.
Fler recept med: Buffémat, Tillbehör