Ugnsrostade rädisor med kryddblandning

Ugnsrostade rädisor med kryddblandning är en god, liten bufférätt. Genom att rädisorna rostas blir de lite sötare och mildare i smaken. Toppa med en god kryddblandning.
Emmy Lundström
Emmy Lundström
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 knippor rädisor
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Kryddblandning

  • 2 msk solrosfrön - rostade
  • 0,5 msk korianderfrön - torkade
  • 0,5 msk rosépeppar
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj rädisorna i kallt vatten och skär bort de gröna bladen.

  2. Lägg rädisorna i en ugnssäker form och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills rädisorna får en fin gyllene färg.

  3. Kryddblandning: Mortla frön och kryddor lätt.

  4. Blanda rädisorna med kryddblandningen och servera i en skål eller på uppläggningsfat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!