3.73.73.73.73.7

Ugnsrostade ört- och vitlöksoliver passar bra att äta som plockig förrätt och gifter sig bra tillsammans med skinka.

För 4 personer:

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
3 dl kalamataoliver, blandade svarta och gröna
2 msk olivolja
2 tsk örtkryddor, t ex oregano och timjan
100 g skinka, spansk, t ex iberico bellota eller serrano

10 minuter + 15 minuter i ugn

Ugnsrostade ört- och vitlöksoliver till skinka – gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken. Häll av oliverna och blanda med vitlök, olja och örter.
  2. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Servera oliverna med skinka och gärna ett glas sherry.
Fler recept med: Förrätter, Fredagsmat, Spanskt