Ugnsrostade morötter

Gör gärna en dubbel sats och servera morötterna med örtolja som huvudrätt tillsammans med fräsch sallad och gott bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 2 äpplen - fasta, (kan uteslutas)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skär morötterna i bitar eller stavar. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Bred ut dem i en långpanna, gärna med bakplåts-papper. Salta, strö över sockret och häll på oljan.

  3. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min. Rör om 1-2 gånger under tiden de är i ugnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!